På dette specialiserede kursus, om anbragte minoritetsbørn, får du en grundlæggende forståelse for de pædagogiske og læringsmæssige udfordringer, der kan opstå med minoritetsbørn og unge, der er anbragt udenfor familien. Derudover vil du på kurset blive præsenteret for en række praksisnære metoder og redskaber i det pædagogiske arbejde med børnene og deres forældre.
Det er en stor indgriben og omvæltning i familiers liv, når børn anbringes udenfor hjemmet. Den gode anbringelse er en stor udfordring og endnu vanskeligere kan det være når, det er børn fra en helt anden kultur end den danske. Her oplever fagfolk ikke bare udfordringer i det daglige arbejde, men i særdeleshed kan børnenes kulturelle baggrund og handlemønstre være svære at gennemskue. Dette giver fagfolk yderligere udfordringer i at støtte børnenes trivsel og udvikling, samt at opnå et trygt og givende forældresamarbejde.
Gennem viden om den kulturbaggrund minoritetsbørn kommer fra, kan du blive bevidst om hvilke metoder og kommunikationsformer, der bidrager til en ny pædagogisk praksis som støtter børnene i deres trivsel og udvikling. Med afsæt i en grundlæggende kulturforståelse, får du desuden en række redskaber og teknikker, som kan lette forældresamarbejdet med minoritetsforældre.
Ved ønske om afholdelse af kurset hos jer, kontakt os for et uforpligtende tilbud.
Datoer - Tilmelding
Herunder ses alle lokationer for dette kursus.
Mandag den 15. november 2021, 08.00 – 15.30 – Severin Kursuscenter, Skovsvinget 25, 5500 Middelfart
Pris og betingelser
Underviser:

Henrik rådgiver fagfolk i deres arbejde med børn og unge, der er kriminelle og bevæger sig i de radikaliserede miljøer.
Desuden rådgiver Henrik forældre, hvis børn har været eller er draget i krig i Syrien. Henrik rejser 2 gange årligt til forskellige konfliktområder for at besøge flygtningelejre, yde nødhjælp, møde befolkningen i krigsområderne, samt tale med dem som er i krig.
Henrik Kokborg
Faggrupper
Alle faggrupper, der arbejder med at få flygtninge i beskæftigelse eller uddannelse