flereborn

 

I dag har vi været i en stor flygtningelejr i Zakho, der rummede 25.000 mennesker.

Lejren mangler alt, men nogen af de største problemer er mangel på drikkevand, og smitsomme sygdomme.

Desuden er her mange syge og handicappede, der ikke kan få behandling, da der ikke er penge til selv det mest nødvendige.

Hver telt i lejren er på 20 m2 og skal rumme 8 personer. Der er et toilet til 20 familier og to kogeblus man må deles om.

Ledelsen i lejren gør et fantastisk stykke arbejde, men har ikke fået løn i over 6 måneder, da den Kurdiske regering er meget presset pga. krigen med Islamisk Stat.

Men adspurgt om den manglende løn, svarede de alle, at det var mere vigtigt at Phesmergaerne (de kurdiske soldater), har det de skal bruge for kæmpe mod Islamisk Stat og beskytte Kurdistan.

Det har været en ufattelig hård dag, hvor magtesløsheden virkelig fik sit tag i mig. Jeg har mødt syge børn og voksne, som vil dø inden for kort tid. Men havde de haft de muligheder for behandling, som vi har i Danmark, ville det slet ikke være et problem at redde dem.

Normalt tager jeg billeder af mange af de flygtninge, som I er med til at hjælpe ved jeres donationer, men jeg kunne ikke få mig selv til at tage billeder i dag. I stedet for, har jeg taget lidt billeder af nogle enkelte pårørende til de tragiske skæbner vi mødte, og af nogle tilfældige flygtninge vi mødte på vores vej i lejren.