rejse erbil2 960x330

 

Langt hovedparten bor stadig i telte, som efterhånden er helt nedslidte. Temperaturen ligger mellem 43 og 48 grader om dagen, hvilket gør det ulidelig at opholde sig udenfor. I teltene er det dog næsten lige så varmt, heldigvis de har fleste dog en slags vandkøler, der kan bringe temperaturen lidt ned.

 

rejser erbil6 250x167

 

Lejren får ingen hjælp fra de store organisationer mere, og derfor er flygtningene helt overladt til sig selv. De er helt afhængige af at finde arbejde, men det er i øjeblikket meget svært og dags lønnen er også meget lav pga. flygtningene underbyder hinanden, bare for at tjene lidt.

 

rejser erbil4 250x167

 

Der er ingen skoletilbud til de mange børn og heller ingen aktivitetstilbud.
Mange familier har nu boet under disse forhold i op til tre år og har ikke udsigt til at det bliver anderledes i nær fremtid.

 

rejser erbil3 250x167

 

Det kurdiske selvstyre gør hvad de kan for at hjælpe de op til 2,2 milioner flygtninge, som er kommet til deres område, men på grund af de lave oliepriser og krigen mod Islamisk Stat er pengene meget små.

Stort tak alle jer derude, som har sendt os penge. Vi havde oprindeligt planer om at yde nødhjælp til ca. 10 familier, der skulle nyde lidt godt af hjælpen. Men fordi der var så mange i lejren som led stor nød, valgte vi i stedet at dele pengene ud på 50 familier. For det beløb, de fik, kan en familie på 6 købe mad til en måned.

 

rejser erbil5 250x167