rejser kobani1 960x330


Da Islamisk Stat kom til familiens landsby, valgte faderen at sende hans familie væk. De hellige krigere var meget brutale og naboerne, i den lille by, hjalp til med at få moderen og hendes 6 små børn, ud af byen.
Faderen og mange andre mænd blev tilbage for at passe på familiens huse. De blev alle dræbt af Islamisk Stats soldater. Moderen og hendes 6 børn begav sig ud på en lang vandring til sikkerheden i det Kurdiske område i Nordirak, sammen med mange tusinde andre. De formåede ikke at få hjælp af flygtningorgansationerne, og har derfor måtte klare sig selv, som så mange andre hernede.

 

rejser kobani2 250x167

 

Familien bor i et gammelt butiks lokale i byen Soran. Men at overleve hernede som enlig mor er ikke nemt. Normalt er det manden, som forsørger og beskytter familien og kvinden, der tager sig af børnene og husholdningen. Moderen må derfor bruge dagen til at skaffe penge til mad og børnene er nødsaget til at hjælpe til, selv om de ikke er ret gamle.

 

rejser kobani4 250x167

 

Der er desværre rigtig mange flygtninge som ikke får nogen form for hjælp. I går besøgte vi en teltlejer med 11.000 flygtninge, som ikke fik hjælp.
I lejeren var der skilte fra Danish Refugee Council og UNICEF, men ledelsen i lejeren fortalte, at de ikke hjalp mere pga. manglende økonomi og derfor er det en kamp for flygtningene at få mad på bordet hver dag. 2/3 af indbyggerne i lejrene er børn under 14 år og rigtig mange af dem har aldrig oplevet andet end livet som flygtning.

 

rejser kobani6 250x167

 

Kvinden med de 6 små børn, hjalp vi med penge så de kunne klare sig 1 måneder frem, men jeg kan ikke lade være med at tænke på hvad, der skal blive af dem og hvilken fremtid der venter børnene. En ting der er sikkert er, at moderen må knokle ufattelig meget for at holde sin familie i live.

 

rejser kobani5 250x167