Temadag: Håndtering af underretninger på tosprogede børn og unge
Temadag for socialrådgivere, lærere, pædagoger, psykologer, boligsociale medarbejdere, politiansatte og sundhedsprofessionelle.
Denne temadag er for fagprofessionelle, der arbejder med udsatte minoritetsbørn- og unge samt deres familier. Formålet er at styrke deltagernes evne til at identificere, forstå og håndtere komplekse sociale- og kulturelle problemstillinger i minoritetsfamilier med fokus på børn og unges trivsel.
En undersøgelse fra Social- og Ældreministeriet (2021) viser, at der i gennemsnit kræves 34 underretninger, før et barn under seks år med baggrund fra MENAPT-landene bliver anbragt, sammenlignet med 8 underretninger for etnisk danske børn. Dette peger på, at fagprofessionelle til trods for deres opmærksomhed på mistrivsel blandt minoritetsbørn ofte står over for store udfordringer, når det gælder vurderingen og håndteringen af sagerne.
Fagprofessionelle har som oftest en dyb forståelse for de sociale, økonomiske og diagnostiske udfordringer, der præger etnisk danske børn og familier. Denne viden muliggør hurtige og præcise analyser, som fører til passende indsatser. Når det drejer sig om børn og unge med anden kulturel baggrund, er de eksisterende danske sociale analysemodeller imidlertid ofte utilstrækkelige. Mangel på indsigt i de særlige kulturelle og sociale dynamikker hos minoritetsfamilier kan gøre det vanskeligt at identificere og iværksætte de rette indsatser.
Kursusindhold:
- Kulturelle og religiøse normer og værdier i minoritetsfamilier
- Opdragelse og børnesyn i et tværkulturelt perspektiv
- Familieærens betydning og dens rolle i underretningssager
- Social kontrol i minoritetsmiljøer
- Social udsathed i minoritetsfamilier og relevante interventionsstrategier
- Interkulturel forældresamarbejde
- Det fremadrettede arbejde
Denne temadag giver deltagerne den nødvendige specialviden og praktiske redskaber til at arbejde effektivt med underretningssager om minoritetsbørn og unge. Det giver indsigt i både kulturelle dynamikker og relevante faglige tilgange, så deltagerne kan håndtere sagerne med større forståelse og professionalisme.
Tilmelding
Steder og datoer for dette kursus:
Sjælland:
- Roskilde, onsdag den 30. oktober 2024, kl. 08.30 – 15.30, BusinessHouse, Jernbanegade 23, 4000 Roskilde
Jylland:
- Odder mandag den 4. november 2024, 08,30 – 15,30 – Odder Parkhotel, Torvald Køhlsvej 25, 8300 Odder
Underviser: Henrik Kokborg
Henrik rådgiver fagfolk i deres arbejde med børn og unge, der er kriminelle og bevæger sig i de radikaliserede miljøer.
Desuden rådgiver Henrik forældre, hvis børn har været eller er draget i krig i Syrien. Henrik rejser 2 gange årligt til forskellige konfliktområder for at besøge flygtningelejre, yde nødhjælp, møde befolkningen i krigsområderne, samt tale med dem som er i krig.
Vores priser:
Prisen for deltagelse på kurset er:
1.995 kr. ex moms.
Prisen dækker undervisning, materialer og forplejning. Optagelse på kurset sker i den rækkefølge, vi modtager tilmeldingerne, men kan stadig ske efter fristens udløb, hvis der er plads. Tilmeldingen er bindende men kan selvfølgelig overdrages til en anden.
Faktura sendes ud 1 uge før kursusstart.
Pris for afholdelse af kurset på din arbejdsplads
1 – 3 timers kursus/oplæg:
14.995 kr. ex moms og transportudgifter.
1 hel dags kursus/oplæg:
18.995 kr. ex. moms og transportudgifter.
Prisen er gældende for op til 50 deltagere.
Har du spørgsmål eller vil have mere viden er du velkommen til at kontakte os.