I dag skal I møde Mohammed og hans familie som er syrisk flygtninge fra Aleppo. Wahid og jeg mødte dem tilfældigt på gaden i dag i byen Antakya.

Som så mange andre syrisk flygtninge, har de lejet sig ind i et lille tomt butikslokale. Den tidligere butik udgør nu deres bolig. Familien består af far og mor, og 6 børn der alle er under 14 år.
For ca. et år siden, var 9 årige Mohammed med til en demonstration i Aleppo. Det syriske militær kørte med vilje ind i gruppen af demonstranter. Mohammed var en af dem som blev kørt over, og blev ulykkelig vis lam for livet og ned.
Sammen med mange andre syrisk flygtninge flygtede familien med ham ud af Syrien til Tyrkiet, for at han kunne få den rette behandling. Han har været igennem 14 operationer på et år. Førligheden får han ikke tilbage, og han vil fremover være afhængig af en stomipose.

Faderen blev under flugten skudt i benet. Det har betydet at han har mistet en stor del af førligheden i sit ene ben. Han har svært ved at gå, og har derfor svært ved at finde arbejde.
Familien har derfor ingen penge og har knap nok råd til mad.

Genbruger stomiposerne.

Mohammed skal egentlig have skiftet sin stomipose hver dag, men familien kan ikke skaffe de 6 tyrkiske lira, som er 15 kr., den koster pr. dag. Derfor er Mohammed tvunget til at genbruge sine stomiposer.
Der er en stank fra Mohammeds stomiposer i hele lokalet, som gør det ubehagelig at opholde sig i familiens ”hjem”.

Selv om Tyrkiet har gratis skolegang til registrerede syrisk flygtninge er der ingen af familiens 4 skoleklarer børn går i skole. Familien har ikke råd til skolebussen. Det koster pr dag, hvad der svare til 7,50 kr. at få de 4 børn i skole.

Vi gav Mohammed og hans søskende noget varmt tøj og lidt penge til stomiposer.
Hvis I vil hjælpe Mohammed med stomiposer og skolebus, vil det være helt fantastisk, hvis I kunne sætte et lille beløb ind på Wahid Khalil s nødhjælpsorganations konto.

Pigen på billedet, fik en hue som hun blev så glad for at hun løb op og ned ad gaden for at vise den frem. Familien fik tøj fra Michael Kirch og Lis Duun s familie.

Henrik Kokborg

Author Henrik Kokborg

More posts by Henrik Kokborg