Slægtsbaseret kriminalitet: Kulturel forståelse og faglige metoder

Kursusbeskrivelse :
Slægtsbaseret kriminalitet: Kulturel forståelse og faglige metoder

Målgruppe: Fagprofessionelle, herunder socialrådgivere, pædagoger, lærere, politi og andre, der arbejder med slægtsbaseret kriminalitet.

Formål : At klæde fagfolk på til arbejdet med familier, hvor slægtsbaseret kriminalitet og stærke kulturelle normer påvirker indsatsen. Deltagerne lærer, hvordan kollektive, autoritære og hierarkiske baggrunde præger kriminalitet i familienormen. Med kurset får fagfolk redskaber til at tilpasse metoder og sikre, at deres indsats bygger på kulturel forståelse og respekt.

Beskrivelse:

Dette kursus giver en praksisnær indsigt i slægtsbaseret kriminalitet og kulturelle strukturer, som præger mange af de familier, der arbejder imod danske normer og regler. Slægtsbaseret kriminalitet er ofte drevet af æresbegreber og en kollektiv forståelse, som understøtter social kontrol i familien. På kurset lærer fagfolk at navigere i disse kulturelle mønstre og udfordringer, der kan virke som en barriere i integrationsarbejdet.

Deltagerne vil forstå, hvordan autoritære og hierarkiske strukturer påvirker familiens beslutninger. Kurset udfordrer de traditionelle metoder og viser i stedet, hvordan tilpassede strategier kan opnå bedre resultater. Gennemgå sager og eksempler fra praksis opnår deltagerne konkret indsigt i arbejdet med slægtsbaseret kriminalitet.

Indhold:

  • Kulturel baggrund: Hierarki og kollektivisme i slægtsbaseret kriminalitet
  • Ære og social kontrol: Hvordan det præger kriminalitet i familier
  • Kulturelle familiehierarkier og beslutningsprocesser
  • Kulturelle forskelle i mødet mellem myndigheder og familier
  • Tilpassede metoder i arbejdet med slægtsbaseret kriminalitet
  • Praktiske sager og redskaber fra virkeligheden

Udbytte:

Deltagerne får en solid forståelse af slægtsbaseret kriminalitet og dens kulturelle baggrund. De bliver rustet til at anvende indsigten i deres daglige arbejde og skabe tillid i familierne. Den kulturelt funderede tilgang giver fagfolk styrkede redskaber til at forebygge og reducere slægtsbaseret kriminalitet.

Kursets opbygning:

Kurset kombinerer oplæg, cases, øvelser og dialog. Dagen afsluttes med refleksioner om, hvordan deltagerne kan bruge indsigten i deres hverdag.

Tilmelding:

[Link til tilmelding eller kontaktformular]

Dette kursus klæder dig på til at arbejde med multikriminelle storfamilier med en kulturel tilgang, der styrker din indsats med respekt og effektivitet.

Har du spørgsmål eller vil have mere viden er du velkommen til at kontakte os.

Tilmelding

Steder og datoer for dette kursus.

Roskilde, torsdag, 6. juni 2024, 08.30 – 15.30 – BuisinessHouse, Jernbanegade 23, 4000 Roskilde

Odder, mandag den

Klik her for tilmelding

Underviser:

Henrik Kokborg
Integrationsrådgiver og specialist i interkulturel forståelse

Henrik Kokborg

Henrik Kokborg er en erfaren specialist inden for integration og kulturelle normers påvirkning af kriminaliten i de kulturelle parallelsamfund. Med en mangeårig erfaring i arbejdet med udsatte familier, der er præget af massive kriminalitetsproblematikker og komplekse sociale strukturer, har Henrik opnået en dyb forståelse for slægtsbaseret kriminalitet og de kulturelle dynamikker, der påvirker disse familier. Gennem mere end 20 års arbejde med udsatte familier og parallelsamfund har han udviklet en praksisnær tilgang til at støtte fagprofessionelle i at forstå og navigere i miljøer, hvor kollektivistiske og hierarkiske strukturer spiller en central rolle.

Henrik bliver ofte brugt som specialist i medier som tv og radio, hvor han deler sin indsigt i arbejdet med multikriminelle storfamilier og udfordringer i integrationsarbejdet. Med sin omfattende erfaring og faglige viden formidler Henrik komplekse emner på en måde, der giver deltagerne konkrete redskaber og kulturel forståelse til at håndtere slægtsbaseret kriminalitet. Som underviser kombinerer han høj faglighed med praksiseksempler, der giver kursusdeltagere et solidt grundlag for deres arbejde i feltet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Henrik Kokborg

Author Henrik Kokborg

More posts by Henrik Kokborg