Yazidi familien

Yazidi familien her, er flygtninge fra byen Shingal, der ligger i NordIrak tæt på grænsen til Syrien. Da Islamisk Stat indtog byen i sommeren 2014, havde familien samlet alle familiemedlemmer i et hus, da de mente at det kunne passe på hinanden på den måde. Men da Islamisk Stats krigere bankede på døren, havde Yazidi familien ikke en chance. Krigerne gennede familien ud på gaden og tvang alle piger og yngre kvinder op på ladet af en lastbil. Imens det skete, gik krigerne i gang med at henrette alle de andre familiemedlemmer, ved at skyde dem i hovedet eller ved at skære hovederne af dem- voksne som børn.

Flugten.

Under den tumult, der opstod, lykkedes det to ældre kvinder og en gammel mand, at flygte. De var så heldige at de fik 3 af deres børnebørn med sig. De gemte sig i en ruin til det blev mørkt, hvorefter de sneg sig ud af byen. Det lykkedes dem at flygte op på Shingalbjerget, sammen med over 20.000 andre yazidier. I alt skabte Islamisk Stats brutale invasion af Shingal området, en flygtningestrøm på mere end 500.000 yazidier.

På bjerget har de overlevet under umenneskelige forhold med ekstrem varme, tørst, sult, sygdom, frost og kulde. De har boet under noget plastic presenninger uden nogen form for varme og har ikke kunnet vaske sig i over 3 måneder. Men takket være koalitionen, der bekæmper Islamisk Stat i Irak, lykkedes det de kurdiske Phsmergaer at få familien hjulpet ned fra bjerget. De har kun været i flygtninglejren i 1 nat, og er alle tydelig mærket af de forfærdelige oplevelser de har været igennem.

Bortført til en fremtid som sexslaver.

Disse mennesker har været igennem et sand helvede. De har set piger og kvinder blive bortført, til en fremtid som sexslaver, og set resten af  familie blive slagtet. Hvordan de vil overleve, og skabe en fremtid for deres børnebørn ved jeg ikke. Men den gamle bedstefar er hårdt mærket og meget syg. Han har behov for medicin, men familien har ingen økonomiske muligheder overhovedet. De er helt afhængige af hjælp fra omverdenen.

Henrik Kokborg

Author Henrik Kokborg

More posts by Henrik Kokborg